4 Φεβ 2008

Movie Database

Κάτι που κάνω πολύ πολύ καιρό τώρα... είναι να βλέπω ταινίες και σειρές, μανιωδώς, συνέχεια... και κάτι που με κάνει χαρούμενο είναι μια database όπου θα τις έχω όλες μαζεμένες εκεί , έψαχνα απ'τις πρώτες μέρες που πήρα mac για πρόγραμμα και συμβιβάστηκα με το DVD Hunter  , φυσικά δεν ενθουσιάστηκα και έτσι δεν έκατσα να κάνω add και τις ταινίες μου, το άφησα για λίγο καιρό ως νέος mac user είχα άλλες προτεραιότητες και πριν λίγες μέρες αποφάσισα να το ψάξω το θέμα και κατέβασα πολλά demos και freewares και κατέληξα σε 2 πολύ καλές εφαρμογές, η μία το Delicious Library , που με τράβηξε κατευθείαν, ειδικά με αυτό το interface ( ράφια video club κλπ ) τρελάθηκα, λέω εδώ είμαστε, που'σαι movie collectorz να ζηλέψεις ( όταν ήμουν σε pc αυτό λειτουργούσα ) και η άλλη επιλογή ήταν το DVD Pedia που γενικά όπου διάβαζα μόνο καλά λόγια άκουγα.

Και άρχισα τις συγκρίσεις, εφόσον είναι και τα 2 για αγορά , τι να κάνουμε το χρειαζόμαστε, ας βοηθήσουμε και τους developers, θα το αγοράσουμε, το Delicious Library ακριβότερο κατά 15--20euro , όμως το DVD Pedia με περισσότερες ρυθμίσεις αλλαγές, δυνατότητες edit και έχει και full screen mode για browsing ταινιών σαν να είσαι στο fron row, επίσης και να βάλεις link να παίζεις τις ταινίες σου διαλέγοντας τες απο'κεί.
Αλλα δείτε τι τέλειο interface που έχει το D-Library, πως να του αντισταθείς ε?
Και ήμουν έτοιμος να το αγοράσω, ως που βρήκα comments και στο forum διάφορα θέματα με προβλήματα.. ένα κάρο προβλήματα, ότι θέλεις το είχαν πάθει αυτοί που το αγόρασαν και έψαξα σε σελίδες που δίνουν το demo κι'εκεί τα ίδια να λένε όλοι διάφορα με βασικό το ότι ΑΡΓΕΙ, όλα καλά λέει στις 30-40 ταινίες μόλις κάνεις add παραπάνω το πρόγραμμα σέρνεται και αργεί να ξεκινήσει αλλά και να κλέισει και κολάει απίστευτα και και και... ε εκεί έκανα πίσω και ευτυχώς δηλαδή γιατί θα την πατούσα.

Thanks ImageShack!
Αγόρασα λοιπόν το DVDPedia και είμαι ευχαριστημένος , με λίγα λόγια κάνεις search μέσα από μια γκάμα websites όπως το IMDB και κάνεις add ταινίες έτσι, είτε manually, είτε με barcode για τις αυθεντικές μέσω iSight. Επίσης edit σε οτιδήποτε θες, όλα τα παραπάνω που ανέφερα πολλοί τρόποι για να χεις ένα interface που σου ταιριάζει, με πολλά themes να κατεβάσεις και διάφορα plug-ins, export σε διάφορους τύπους αρχείων ή απευθείας σε σελίδα (.mac κλπ ) ένα σωρό ρυθμίσεις, πολλά μικρά extra όπως να δεις μιας ταινίας τα quotes, το soundtrack, trivia, awards, movie mistakes κ.α. , αναζήτηση ταινίας από ηθοποιούς σκηνοθέτες μέχρι το πότε παίχτηκε. Τι άλλο? Τακτικά updates και γενικά φιλικό περιβάλλον ακόμα και όταν έχεις απορίες ( όπως εγώ ) οι απαντήσεις γίνονται στο λεπτό. 

Thanks ImageShack!
Αυτά, όποιος ψάχνει ένα τέτοιο πρόγραμμα και είναι διατεθειμένος να δώσει μερικά λεφτά γι'αυτό ( 12ευρό ) , το DVDPedia είναι ότι πρέπει και κάνει τη δουλειά του γρήγορα κι'ωραία.
Από τα links που έδωσα στην αρχή μπορείτε να κατεβάσετε τα trials και να τα δοκιμάσετε, επίσης αν θέλετε κάτι free υπάρχουν διάφορα, ένα από αυτά είναι και το hunter που έδωσα στην αρχή. 
:)

Δεν υπάρχουν σχόλια: