3 Φεβ 2008

Safari quik tips & tricks

Thanks ImageShack!

Ξανά εδώ με διάφορα tips για τον Safari,
έχουμε και λέμε, για να μεγαλώσετε το font size σε κάποια σελίδα που π.χ. έχει μικρά γράμματα πατάμε CMD & + και για να μικρύνουμε τα γράμματα CMD & - .

Υπογραμμίζουμε μια λέξη, δεξί κλικ και Look Up In Dictionary.

Πως να κλείσεις γρήγορα όλα τα tabs εκτός από ένα που θες, κρατάμε πατημένο το ALT/Option και πατάμε το "Χ" δίπλα στο tab που θέλουμε να μείνει ( σαν να το κλείναμε ) μόνο που θα κλείσουν όλα τ'άλλα και θα μείνει αυτό!

Πως θα δούμε γρήγορα όλα τα plug-ins που έχουμε στον Safari? 
Ηelp - Installed Plug-Ins 

Πατήσουμε πάνω σε ένα tab και κρατήσουμε πατημένο και το τραβήξουμε προς τα κάτω θα βγει από τον browser και έτσι μπορούμε να το πετάξουμε εκτός για να φτιάξουμε καινούριο window ή ας πούμε να το πάμε σε άλλο space.
Επίσης μπορούμε να κάνουμε και το εξής, εάν δουλεύεται με 2 browsers π.χ. Safari & Firefox μπορείτε να τραβήξετε ένα tab από τον έναν και να το πετάξετε μέσα στον άλλο και δουλεύει κανονικά. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους browsers.

Για να ανοίξουμε ένα link σε tab κρατάμε πατημένο το μηλαράκι ( CMD ) και κλικ στο link! 

Μόλις είδα ένα κείμενο που το χρειάζομαι αλλά τώρα copy paste κλπ και τχτ να φτιάχνω και και και.. τι κάνω? απλά υπογραμμίζω αυτό που θέλω και πάω πάνω στην toolbar , Safari - Services - Make New Sticky Note , έτοιμο!

Ένα άλλο πολύ καλό tip είναι το Merge All Windows , πες ότι γίνεται χαμός από παράθυρα σε σελίδες και τα θες όλα μαζί σε ένα παράθυρο με tabs , πολύ απλά πας Window - Merge All Windows.

Εάν έχετε bookmars μονά και όχι κατηγορίες μπορείτε μέσω keyboard να μπείτε από μια κενή σελίδα κατευθείαν πατώντας CMD+#  , ( όπου # = 1 για την πρώτη σελίδα, 2 για την 2η κ.ο.κ.).

Για να μεταφερθούμε ανάμεσα σε tabs πατάμε CMD+SHIFT+ Αριστερά/Δεξιά ( τα βελάκια στο keyboard ).

Private Browsing - Πάμε Safari - Private Browsing , εάν το επιλέξουμε αυτό , σε όποια σελίδα μπούμε από'δω και πέρα δεν θα αφήσουμε ίχνος πίσω μας , ούτε θα σωθεί τίποτα στην cache, ούτε στο history ότι μπήκαμε σε κάποια σελίδα κλπ. 

Αυτά τα ολίγα! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: