3 Φεβ 2008

Spotlight Tips

Thanks ImageShack!

Μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με το Spotlight!

CMD+Space ανοίγει το Spotlight!

Καταρχάς αφού γράψουμε κάτι, οτιδήποτε, στο τέρμα κάτω θα βρούμε τα Preferences από κει μπορούμε να επιλέξουμε τι αρχεία να ψάχνει στο Mac, να του πούμε τι να μην ψάχνει και να βάλουμε hotkeys.

Μπορούμε να γράψουμε μια λέξη και να μας βγάλει κατευθείαν την σημασία της στο Dictionary!

Επίσης είναι και αριθμομηχανή, γράφουμε π.χ. 14*35 ή 120+534 και μας βγάζει τα αποτελέσματα κατευθείαν!

Επίσης αν θέλουμε να βρούμε ένα txt που σώσαμε προχθές με διάφορα μέσα και δεν θυμόμαστε τον τίτλο που βάλαμε μπορούμε να γράψουμε π.χ. μια πρόταση από το .txt και θα μας το εμφανίσει κατευθείαν.

Επίσης βρίσκει και τραγούδια, αλλά μπορούμε να πάμε πιο "βαθειά" όπως π.χ. να γράψουμε artist:aerosmith και να βγάλει όλα τα κομμάτια τους, ή π.χ. genre:country και να μας βγάλει οποιοδήποτε κομμάτι είναι country.

Αυτό γίνεται και με το τι αρχεία ψάχνουμε αν βγαίνουν ένα σωρό το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να γράψουμε kind:application (όνομα) .

Συνεχίζω μ'αυτόν τον έξυπνο τρόπο στα mails μας, π.χ. γράφουμε kind:email date:today και εμφανίζει όλα τα mail που λάβαμε σήμερα! 

Επίσης το date:today αν το γράψουμε σκέτο θα μας δείξει πια προγράμματα ανοίξαμε σήμερα τι φτιάξαμε τι αρχεία ανοίξαμε, φακέλους κλπ.

Όπως ξέρουμε βρίσκει και webpages που έχουμε στα bookmarks αλλά και μερικές τελευταίες που μόλις επισκεφτήκαμε, όμως για να μην καθόμαστε και ψάχνουμε μαζί με όλα τ'άλλα αρχεία ( documents, εικόνες, βίντεο κλπ ) , γράφουμε URL και την λέξη από κάποιο τίτλο που θέλουμε.

Όταν βρισκόμαστε σε μια σελίδα και βλέπουμε π.χ. ένα θέμα για ένα πρόγραμμα π.χ. ή μας λέει ένας φίλος στο chat για ένα κομμάτι και θυμόμαστε ότι το έχουμε αλλά δεν το ακούσαμε και εκείνο το πρόγραμμα δεν το ανοίξαμε αντί να πάμε σε φακέλους κλπ, δεν πάμε καν στο spotlight απλά υπογραμμίζουμε την λέξη επιτόπου και κάνουμε δεξί κλικ και Search in Spotlight. So Simple!

Αυτά, μόλις μάθω κι'άλλα εδώ είμαστε! Ελπίζω να βοήθησα και όποιος ξέρει κι'άλλα κολπάκια, ελεύθερα! :)


Δεν υπάρχουν σχόλια: